Redmore Group kwam dit jaar nieuw binnen in de Fabulous 20 Flexbranche en katapulteerde meteen naar de top.
Dat verdient een interview met CEO Edwin van den Elst over het ontstaan van de groep, de ambities en de cultuur in de organisatie.
Redmore Group
De Redmore Group bestaat uit Talent&Pro, Triple A – Risk Finance en Profource. Deze labels werken op detachering- of consultancy basis voor de belangrijkste financiële dienstverleners: verzekeraars, banken, pensioenfondsen en -uitvoerders en vermogensbeheerders. Daarnaast richten ze zich op de (semi)overheid, zorg en grootzakelijke markt. Tot de dienstverlening behoren ook totaalprojecten zoals onder meer Business Process Outsourcing.
De senior consultants hebben een diepgaande sectorkennis en de junior consultants krijgen meteen uit de schoolbanken aanvullende opleidingen zodat ze direct volwaardig inzetbaar zijn op een opdracht.
Stoffig en statisch? Nee, bruisend
Is het bank- en verzekeringswezen niet te stoffig? De entree bij Talent&Pro, de oorsprong van de groep, gevestigd in Utrecht aan de Euclideslaan bewijst het tegendeel. De drie etages zijn modern en fris ingericht en staan in het teken van werk en opleiding. De sfeer is open; voor instromend talent een prikkelend bad. “Ontwikkeling staat bij ons op 1. We leren ook van elkaar en werken zonder gevoel voor rang of stand,” vertelt Van den Elst.
“In de avonduren is ons kantoor net zo’n duiventil als overdag, want dan komen de gedetacheerde professionals hier naar toe voor extra training. We groeien wat dit betreft zo hard dat we alweer ruimte tekort komen. Naast leren en werken zorgen we met veel activiteiten ook voor ontspanning, want dat evenwicht is essentieel. ‘Work hard, play hard’ is ons devies.”
De grondleggers van Talent&Pro, dat twintig jaar geleden werd opgericht als ‘A sure Talent’, hadden dit voor ogen, maar dat het zo’n vlucht zou nemen, zal ook hen verbazen en tevreden stemmen. Oprichter Cint Kortmann, socioloog van huis uit, vond dat het imago van het bank- en verzekeringswezen te stoffig was voor de aanwas van jong talent. Met mede-oprichter, psycholoog Maarten Timmerman, koos hij ervoor om elk talent onder de hoede te brengen van een People Manager, die waakte over de persoonlijke en professionele ontwikkeling.
“Dat principe hanteren we nog steeds,” zegt Van den Elst. “Sterker nog: de accountmanager haalt opdrachten binnen en een opdrachtgever kan een bepaalde professional misschien graag willen selecteren of behouden, maar de people manager bepaalt of dat goed is voor de gedetacheerde. Die heeft het mandaat om te beslissen. Dat is absoluut uniek in onze markt.”
Het visioen van Kortmann en Timmerman bleek een schot in de roos, al hing het voortbestaan van de organisatie tijdens de recente financiële crisis aan een dun draadje. In die periode is een team van zes investeerders en bestuurders ingestapt. Zij zagen brood in dit detacheringsconcept, hebben het zakelijk aangescherpt en gestroomlijnd. Edwin van den Elst is een van hen. Hij werd twee maanden geleden benoemd tot CEO van de hele groep. Hij schetst de grote stappen die zijn gezet. Ook de financiële topvrouw van dat begin, Juliette Pirée is nog op haar post. “Een baken in zee! Fantastisch om haar aan boord te hebben,” vindt Van den Elst.
Mijlpalen
“In april 2011 kregen wij de kans Numerando over te nemen, een detacheringsbureau met een stevige portefeuille in pensioenfondsen en gekwalificeerd personeel. In 2012 volgde de overname van Match&More,die zich als detacheerder met name op de Rabobank richtte. Enkele jaren later, in december 2014 kochten wij de actuariële organisatie Triple A – Risk Finance. Die overname zorgde voor een logisch carrièrepad voor medewerkers werkzaam binnen de actuariële unit van Talent&Pro. Het geeft hen de kans uit te groeien tot actuaris bij Triple A.
Voor alle vakgebieden die Talent&Pro biedt, stromen hbo’ers en wo’ers in die beschikken over analytisch vermogen en interesse hebben in de financiële dienstverlening. Wij leiden ze zelf op tot vakvolwassen professionals. Omdat Triple A een zelfstandig opererende organisatie bleef, hebben we de naam Redmore bedacht als paraplu voor onze labels.
Eind december 2015 kochten wij Profource, de specialist op het snijvlak van Finance en IT. Profource is toonaangevend binnen onder andere de (centrale en decentrale) overheid en ziekenhuizen. Dit geeft Redmore de mogelijkheid om alle ervaring die is opgebouwd binnen de financiële dienstverlening uit te bouwen naar andere branches. Voor Profource geldt hetzelfde: zij kunnen sindsdien laagdrempelig hun onderscheidende kennis van ERP (Oracle en Netsuite) en het vakgebied Finance en Control aanbieden aan de financiële dienstverlening.”
Recente ontwikkelingen
“De laatste jaren ontdekten we een steeds groter wordende vraag bij onze opdrachtgevers naar totaaloplossingen, waarin domeinkennis en technologie, software en tooling, een grote rol spelen. Een vraag die verder gaat dan ons detacheringsaanbod. Dit heeft geleid tot een nadrukkelijker focus op onze werkmaatschappij ‘Solutions’, waar banken, verzekeraars en vermogensbeheerders terecht kunnen voor digitale en procesmatige oplossingen voor een soepele verwerking van klantinformatie. Met de oplossingen die we hier ontwikkelen nemen wij onze opdrachtgevers hele trajecten uit handen tegen een vastgestelde prijs en een bepaalde opleveringsdatum. Dat kunnen we doen op de locatie van de opdrachtgever of (deels) op onze eigen BPO (Business Proces Outsourcing) locatie.
Deze werkmaatschappij ontstond min of meer vanzelf toen in een bepaalde case van een hypotheekverstrekker enkele van onze professionals zich bogen over het vraagstuk dat daar speelde. Normaal gesproken vroeg de handling van deze vraag de inzet van een team van twintig mensen gedurende een half jaar. Onze professionals, met hun bèta-achtergrond, dachten: kunnen wij hier geen formule voor verzinnen waarmee deze case sneller en completer kan worden opgepakt. Samen wisten ze de doorlooptijd enorm te bekorten.”
“Zo hebben wij onder de vlag van Solutions in de afgelopen jaren een mooi track record opgebouwd met tientallen projecten. Voor een grote hypotheekadviesketen organiseren we bijvoorbeeld het omnichannel contactcenter met een BPO-component. Het Verbond van Verzekeraars koos ons om het herstel advies voor de beleggingsverzekering te verzorgen, een gevoelig en maatschappelijk relevant dossier. Ook voor banken en verzekeraars verzorgen wij (herstel-) adviesstraten. Solutions groeit hard en is voortdurend op zoek naar innovatieve oplossingen om de dienstverlening uit te breiden.”
Nieuwe investeerder
“In Nederland zal zowel de digitalisatie van processen als het flexibiliseren van arbeid verder toenemen,” zo verwacht Van den Elst. “We kijken positief naar de toekomst en verwachten forse groei binnen alle labels, die we grotendeels op eigen kracht denken te verwezenlijken.
Eind 2017 werd The House of HR eigenaar van de groep. Met De Hoge Dennen hebben wij sinds 2012 fantastische stappen kunnen zetten, tot wij aan de grens kwamen van hun doelen. Op dat moment zijn wij op zoek gegaan naar een partij die ons verdergaand kan steunen en onze ambities volgt. Wij verwachten veel van de samenwerking met ons internationale moederbedrijf The House of HR. Als innovatieve HR dienstverlener kunnen wij met hen onze positie in deze enorme markt verder uitbouwen.”
Interview: Hinke Wever, FlexNieuws
bron: Flexnieuws