De vraag
Snelheid, flexibiliteit en kwaliteit van onlineservices zijn essentieel in de huidige verzekeringsmarkt. Een internationale verzekeraar vroeg onze hulp bij de productinrichting van een nieuw polis- en schadeadministratiesysteem dat aan al die eisen voldoet.
Onze aanpak
Onze aanpak bestond uit vier fases:
- Business requirements
In werksessies vertaalden we de wensen van de business naar een functioneel ontwerp. We bespraken hoe het verzekeringsproduct eruit gaat zien en de verschillende dekkingen en clausules. Ook dachten we na over de premieberekening en hoe we de wensen van de business kunnen vertalen naar IT-oplossingen.
- Het functioneel ontwerp
Op basis van deze wensen ontwikkelden we een eerste versie van het functionele ontwerp. Met deze conceptversies kreeg de opdrachtgever een goed beeld van hoe het product eruit ging zien tijdens een aanvraag. Ook leverden we offerte- en mutatiedialogen op.
- Het technisch ontwerp
Aan de hand van het functionele ontwerp schreven we een technisch ontwerp dat klaar was om ingericht te worden. Dit is een document waar alle functionaliteiten zijn beschreven die nodig zijn om het product in een keer goed in te richten. We schreven expressies uit; een soort code die direct ingericht kan worden om het product goed te laten werken.
- Inrichten van het eindproduct
Tot slot richtten we het product in. Ontwikkelen en testen gebeurde tegelijkertijd. Zo konden we in een korte tijd een goed werkend product opleveren. Elke deeloplevering werd getest. Bevindingen en changes pakten we direct op.
Zo brachten we de financiële dienstverlener verder
Met behulp van korte sprints haalden de ambitieuze deadlines. De implementatie van het nieuwe softwarepakket ondersteunde alle kernprocessen van de verzekeraar. Zo kunnen klanten, intermediairs en partners snel en efficiënt een verzekering aanvragen, polissen beheren en claims indienen. Tegelijkertijd houdt de verzekeraar polis- en beheerkosten laag.